Založ si blog

Prednostné a iné poplatky

Neviem či pán doktor Pástor vie o čom hovorí, alebo či si myslí, že väčšina obyvateľstva je iba „Misere plebs contribuens“, teda úbohý poplatný ľud.

Ako lekár by mal vedieť, že prednostné ošetrenie je (bolo a bude) vždy a všade pri naliehavých prípadoch ako je úraz alebo kolaps .

Nič predsa nebráni lekárovi aby najprv od ordinoval klientov ktorí sú v čakárni podľa poradia v stanovenej pre toto ordinačnej dobe a potom v ďalšej stanovenej dobe tých, ktorí boli objednaní na dohodnutý čas a za dohodnutý poplatok. Ak si myslí, že to je nerealizovateľné tak, ja ho k takto ordinujúcemu špecialistovi zavediem. A zároveň uvidí, že tento dáva za platené úkony vytlačený doklad, ktorý má aj číslo z pokladničného denníka. Je naozaj smiešna argumentácia o úbytku na daniach, nakoľko obyčajne sa nedáva pacientovi   žiaden príjmový doklad za rôzne (podľa uváženia lekára) úkony a ak sa dá, tak nemá číslo z pokladničného denníka, teda je to len zdrap papiera. Ak niekto uvádza jeho ročný príjem z „drobných darov od vďačných pacientov“ je 5000 Euro, zhrnul ho do svojho daňového priznania?

Ako študent (otec bol poistený) som chodil k dentistovi niekedy aj poobede, neviem kedy začínal, no v jeseni sa pamätám, že vonku už bola tma, teda určite aj do 17-tej. Čo bráni aby lekári ktorí chcú, ordinovali aj poobede?

My „bežní pacienti“ vieme, že sú ordinácie kde sa platí prakticky za všetko a niekde naozaj iba za predpísané úkony. Pri návštevách predsa vidíme, že za ten istý úkon v jednej ordinácii sa platí a v inej je bezplatný. Sú aj takí špecialisti ktorí „prednostné ošetrenie“ nepraktizovali-

Ak má v tom nejasnosti tak nech si dá námahu a pricestuje, rád mu urobím exkurziu.

A nakoniec. Zdravotníctvo je podnikanie ako každé iné, či už je to SZČO, SRO alebo AS. Preto v prvom rade v každej čakárni by mal byť aj vyvesený úplný cenník za úkony v príslušnom zdravotníckom zariadení. Čo nato vážená Komora?

Pojmy a dojmy v našom zdravotníctve

16.02.2015

Jedna moja životná skúsenosť je, že ani tak nezáleží na uniforme, ale na tom, aký človek je v tej uniforme. Platí to aj v zdravotníctve , tí charakterní zdravotní pracovníci každého stupňa majú náš obdiv a úctu. Počas socializmu zdravotnú starostlivosť v celom rozsahu vykonával štát. Teda bola bezplatná, to pravda neznamená, že by sa vtedy nevyskytovalo aj [...]

Utečenci, emigranti a hostitelia

11.02.2015

(v Maďarsku vysadili niekoľko stoviek kosovských utečencov z vlaku) Európske krajiny sú vystavované čoraz silnejšej imigrácii z ázijských a afrických krajín. Nakoľko títo svoju krajinu opúšťajú viac menej ilegálne a do hostiteľských krajín prakticky vždy prichádzajú ilegálne, mylne ich všetkých označujeme za utečencov. Pritom nielen radoví občania ale aj [...]

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť aj časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

charkov

Všetko sa zachvelo, jediný úder zničil celú ulicu. Rusi prvýkrát zabíjali 1,5-tonovou bombou

06.05.2024 16:27

Všetko naokolo sa zachvelo, akoby sa začalo zemetrasenie. Jediný úder zničil celú ulicu, napísal šéf vyšetrovacieho oddelenia regionálnej polície.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 8242x
Priemerná čítanosť článkov: 2747x

Autor blogu

Kategórie

Archív