Založ si blog

Prednostné a iné poplatky

Neviem či pán doktor Pástor vie o čom hovorí, alebo či si myslí, že väčšina obyvateľstva je iba „Misere plebs contribuens“, teda úbohý poplatný ľud.

Ako lekár by mal vedieť, že prednostné ošetrenie je (bolo a bude) vždy a všade pri naliehavých prípadoch ako je úraz alebo kolaps .

Nič predsa nebráni lekárovi aby najprv od ordinoval klientov ktorí sú v čakárni podľa poradia v stanovenej pre toto ordinačnej dobe a potom v ďalšej stanovenej dobe tých, ktorí boli objednaní na dohodnutý čas a za dohodnutý poplatok. Ak si myslí, že to je nerealizovateľné tak, ja ho k takto ordinujúcemu špecialistovi zavediem. A zároveň uvidí, že tento dáva za platené úkony vytlačený doklad, ktorý má aj číslo z pokladničného denníka. Je naozaj smiešna argumentácia o úbytku na daniach, nakoľko obyčajne sa nedáva pacientovi   žiaden príjmový doklad za rôzne (podľa uváženia lekára) úkony a ak sa dá, tak nemá číslo z pokladničného denníka, teda je to len zdrap papiera. Ak niekto uvádza jeho ročný príjem z „drobných darov od vďačných pacientov“ je 5000 Euro, zhrnul ho do svojho daňového priznania?

Ako študent (otec bol poistený) som chodil k dentistovi niekedy aj poobede, neviem kedy začínal, no v jeseni sa pamätám, že vonku už bola tma, teda určite aj do 17-tej. Čo bráni aby lekári ktorí chcú, ordinovali aj poobede?

My „bežní pacienti“ vieme, že sú ordinácie kde sa platí prakticky za všetko a niekde naozaj iba za predpísané úkony. Pri návštevách predsa vidíme, že za ten istý úkon v jednej ordinácii sa platí a v inej je bezplatný. Sú aj takí špecialisti ktorí „prednostné ošetrenie“ nepraktizovali-

Ak má v tom nejasnosti tak nech si dá námahu a pricestuje, rád mu urobím exkurziu.

A nakoniec. Zdravotníctvo je podnikanie ako každé iné, či už je to SZČO, SRO alebo AS. Preto v prvom rade v každej čakárni by mal byť aj vyvesený úplný cenník za úkony v príslušnom zdravotníckom zariadení. Čo nato vážená Komora?

Pojmy a dojmy v našom zdravotníctve

16.02.2015

Jedna moja životná skúsenosť je, že ani tak nezáleží na uniforme, ale na tom, aký človek je v tej uniforme. Platí to aj v zdravotníctve , tí charakterní zdravotní pracovníci každého stupňa majú náš obdiv a úctu. Počas socializmu zdravotnú starostlivosť v celom rozsahu vykonával štát. Teda bola bezplatná, to pravda neznamená, že by sa vtedy nevyskytovalo aj [...]

Utečenci, emigranti a hostitelia

11.02.2015

(v Maďarsku vysadili niekoľko stoviek kosovských utečencov z vlaku) Európske krajiny sú vystavované čoraz silnejšej imigrácii z ázijských a afrických krajín. Nakoľko títo svoju krajinu opúšťajú viac menej ilegálne a do hostiteľských krajín prakticky vždy prichádzajú ilegálne, mylne ich všetkých označujeme za utečencov. Pritom nielen radoví občania ale aj [...]

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 8230x
Priemerná čítanosť článkov: 2743x

Autor blogu

Kategórie

Archív